truskawki z marcepanem i czekoladą

Truskawki w marcepanie i czekoladzie

Desery i słodycze z marcepanem są w Skandynawii niezwykle popularne. Dzisiejsza propozycja to świetny pomysł na truskawki w skandynawskiej inspiracji. Wyśmienity i prosty deser, któremu nikt się nie oprze. Soczyste i smakowite truskawki, otoczone wilgotnym marcepanem i zanurzone w wyśmienitej czekoladzie. Któż nie miałby ochoty spróbować?

Skład:
truskawki
marcepan
czekoladapomysł na truskawki w marcepaniePrzygotowanie:

1. Truskawki umyć i osuszyć, pozostawiając szypułki.
2. Marcepan pokroić na około półcentymetrowe plastry. Marcepan powinien być schłodzony, dzięki czemu będzie elastyczny, ale nieklejący. Otoczyć nim truskawki, tworząc marcepanowe kartofelki z zielonymi szypułkami.
3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i zanurzać w niej kolejno nakłute na patyk truskawki. Można wspomóc się pędzelkiem w równomiernym rozprowadzaniu czekolady.
4. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia czekolady.truskawki w marcepanie



Brak komentarzy

Dodaj własny

Dodaj komentarz